Bon Iver: моноспектакъл от собствен характер I PODCAST

Сподели

Рядко се намира чиста и неподправена музика, която да говори право на душата. Също и рядко се намира експериментална такава, която държи здраво на равновесието между синтетична електроника и класически музикални инструменти. Е, главният ни герой стои комфортно и в двете категории и това е може би най-силното му качество. Bon Iver: моноспектакъл от собствен характер  в PODCAST!

В този епизод на Music Hunters  ви срещаме с Bon Iver и Justin Vernon – основното действащо лице зад този псевдоним. Певец, текстописец, продуцент, деен колаборатор и движеща сила зад много докосващи проекти. Прякорът му означава зима, а музиката му звучи като пролетта, носи спомени за лятото и е обагрена в нюансите на есента. 4 сезона, олицетворени в 4-те му дългосвирещи албума препускащи от акустични инди фолк балади до предизвикателни електро поп влияния. И въпреки безспорния комерсиален успех, човечността продължава да блика от нежните му мелодии, а точно такива настроения са ни нужни в момента.

Върнън е изпреварил света дори и що се отнася до изолацията. Първият си албум създава усамотен в зимната хижа на баща си, а след това среща големи имена в индустрията като Kanye West и James Blake, които го отвеждат до неподозирани артистични дестинации. Откъде да започнете с музиката му, какво я прави толкова ценна и други интересни подробности за постоянната градация на Бон Ивер ще научите, когато си пуснете чисто новия ни епизод от поредицата Music Hunters

Bon Iver: моноспектакъл от собствен характер I PODCAST

 

От Момчил Бонев