Даниел и Александра или Баян и Макрена от „Войната на буквите“

Сподели с приятели

Даниел Върбанов и Александра Лашкова, или Дани и Алекс, са студенти в НАТФИЗ, на финалната права в най-важната им година. През последното им лято като студенти в Академията идва шансът да направят дебюта си в първата историческа екранизация от близо три десетилетия в български ефир – Войната на буквите. Как се стига до този съдбоносен момент за тях и повече за кастинга за ролите на Баян и Макрена…

 

Какви хора са младите актьори? Кой е любимият им режисьор, филм, актьор и роля на Лео Ди Каприо? Трудно ли е да си студент в НАТФИЗ и още много за живота на новите звезди на българското кино и телевизия ще чуете в разговора им с Калоян Папазов.

 

Откъси:

Актьорът е професионален човек. Всеки ден всеки от нас прави определени неща, но един актьор ги обмисля много повече. Дори едно най-обикновено ръкостискане. Обучението те кара да се замисляш за много неща. Например защо си казвам името така, а не иначе. Защо ми е такъв гласът? Аз какви комплекси имам? И защо ми пука какво мислят за мен хората?

Всички тези неща всеки човек ги има, но актьорът се научава да ги контролира, защото трябва да може да ги променя. Ако аз съм адски несигурен, как ще мога да изиграя Баян например, който не е несигурен. Най-вече те учи на това кой си ти, какъв човек си и какъв човек можеш да бъдеш.

Благодарни сме за професионалния кастинг. Рядко има кастинги, а камо ли да са толкова добре направени и отворени за толкова хора. Бяха 5 кръга, повече от кандидат-студентски изпит в НАТФИЗ. Това важи за всяка една роля, не само за Баян и Макрена, а и за цар Петър. Има много млади актьори, за което също благодарим – че ни се дава шанс.

Приятели, който харесва сериала, нека влезе в IMDB и да му даде рейтинг, защото има тролски профили, които дават единици. А има и истински хора, които дават единици. Независимо дали ви харесва, или не, можете да го оцените.

 

Може да харесате също: