Авариен изход – първата изложба на Teen Station прерасна в малък градски фестивал

Сподели с приятели
„Изход от сивотата и ограниченията, вход за шумни шарени тълпи“

Кого аплодирахме? Кой ни показа „аварийния изход”?

Освен „авариен изход” от сивотата и ограниченията, събитието беше „вход” за шумни шарени тълпи от артисти и техни почитатели. Събрахме се на лятната тераса на Топлоцентрала, където вече се чувстваше есенният полъх.

Но дъждовните облаци не успяха да прогонят нито музикантите, нито публиката. Напротив, талантът и овациите озариха Топлоцентрала така, сякаш лятото никога няма да си тръгне…

[ATOQ]* първи ни поведоха през тяхното съзвездие

Вероятно не е случайност, че името им е заимствано от тъмните съзвездия на инките. Макар бандата да е новоизгряваща, вече се е превърнала в неизменима част от софийската ъндърграунд сцена. Тайнствените вокали и впечатляващият инструментал бързо ни пренесоха в друга вселена. 

Следващият ни водач бе Боян Боев,

заедно с останалите момчета от пловдивската алтернативна рок банда Pretty Bad. Боян е добре познат от участието си в „Гласът на България”. Наскоро гостува и в поредицата ни Purple Sessions, където можете научите повече за музикалната му история.

След това скочихме в дълбокото с Disposable Aquatics,

чиято невъобразима енергия водовъртежно затопли сцената на Централата, като примами в своя капан и случайно преминаващи столичани.

Чудесният инструментал се дължи на Кайо, Мишо, Аквамен и Боги, а огненият глас на Янч (или главната виновница за тази статия) предизвика общи овации „DA!“, с пожелание и от Teen Station за още съвместни събития с нашите талантливи художници, музиканти и писатели.

А после очите на Дари светнаха,

виждайки колко хора „крещяха думите на песните ми с наслада”. Тепърва ѝ предстои да завърши гимназия, а музикалното ѝ CV вече е пълно с вълнуващи проекти, например дебютният ѝ сингъл „Heart 2 Heart”. За пръв път го сподели акустично пред нас под съпровод на Стойчо Стоянов. За Дари датата „24 ти септ. се е отпечатала в сърцето” ѝ и тя я помни като „изпълнена с изкуство, музика и цветни талантливи хора”.

Стоп!

Изходът нямаше как да е авариен без извънредни паузи. В тях RA.YA, певицата на „Захарно сърце”, се притичаше на помощ, за да разпалва дискусии между изпълнителите.

След една подобна пауза, запяхме с VICK

приятел на Teen Station от самото начало. Бяхме искрено щастливи, че я посрещаме на наше събитие. Очевидно усещането е било взаимно, понеже сравни качването си на сцената със „събуването на обувки пред домашния праг”.

Чрез изпълнението си се е озовава на място, където винаги е добре и в свои води.

После ни обгърна гласът на Рада

Някои я познават от „Гласът на България”, а други – от нейните безкрайно уютни акустични сетове по столичните барове. Тя беше умело акомпанирана от Велизар от UKE FEST.

„Аварийно” ни изведоха от реалността специалните гости Мила Роберт на микрофона и Алена Вергова на пулта.

Разчупващата музикална селекция на Алена и взривяващото изпълнение на Мила се превърнаха във „входа” към вечното лято и шаренията в нас.

Всички очакваме следващите творчески изходи и (в)ходове… а защо не и лабиринти. : )

А за тези от вас, които все още не са имали възможност да видят тези наши проекти, най-вече колаборациите ни с дизайнери и художници по илюстрациите към месечните ни теми, оглеждайте се внимателно наоколо, защото авариен изход може да се появи и някъде, съвсем близо до вас. ; )

 

Благодарим за кадрите на Любослав Бачев!

За визията на събитието ни разказва  Бела [ATOQ]* , а за музикалната програма Янч Драмч.

 

Може да харесате също: