Мириян Костадинов от MIRY – накъде водят мечтите и откъде пада вдъхновението

Сподели с приятели

Представяме ви Мириян Костадинов – музикант, скулптор, магьосник и какво ли още не. Познаваме го като двигател на група MIRY.  Говорим си за много неща – от любимата му играчка камионче с микрофон до спойлер за следващата им песен, за изминатия път и някой друг житейски съвет. В поредния епизод на подкаста ни за професионалисти, минахме през всичко това, дори и повече.

Какво означава да създаваш музика в България, накъде водят мечтите, откъде пада вдъхновението, коя амбиция е прекалено амбициозна и още много може да намерите в разговора ни:

Слушай в Spotify:

 

Избрано от разговора ни:

За микса между изкуствата:

За първи път хванах китара в гимназията, но бях по-спокоен да създавам визуални изкуства. С времето се почувствах по-комфортно и като музикант. В Англия си дадох сметка, че всички форми на изкуство могат да бъдат свързани, но това, което ги свързва, е че артистът трябва да обича това, което прави.

Как да продаваме изкуството си:

В България имаме ужасната практика да повтаряме неща, които вече сме правили, да се преповтаряме или да имитираме други хора. Хубаво е да имаш вдъхновение, да черпиш вдъхновение, обаче никой не е стигнал далеч с имитация. Това е един голям урок, който научих в Англия.

Казват ни, че трябва да правим нещата, които се продават. Добре, дори и да е така, защо когато артистите завършват, не ги учат как да продават това, което правят. В нашия университет на финала работихме точно в тази посока.

За целите:

Трябва да си поставяме толкова високи цели, че когато ги споделим с някой приятел, той да се разсмее.

За групата:

Смятам, че е по-добре да има различния между хората в една група. Даже наскоро много спорихме заради нашите различия, но пак заради различията си успяваме да създадем нашата музика. Всеки има различен компас, характер, всеки дава по нещо различно в цялото нещо. Това е тръпката в една добре сработена група.

Последвай MIRY в YouTube  и в Instagram.