AnyTime: Какво е да си танцьор с големи амбиции и още по-голям потенциал в България?

Сподели с приятели

Поговорих си с Биби и Клеа, две изгряващи звезди на българската денс сцена. Тръгвайки от висше образование и стигайки до тикток, обсъдихме какво е да си танцьор, да се развиваш и да го споделяш с хора от цял свят. Дали е занимание, което обсебва целия ти живот, или е side hustle, можете да разберете от тях.

В Spotify
или в MixCloud

 

За мен лично танците винаги са били нещо, което изключително много ме привлича – и да гледам, и да се опитвам да изпълнявам.

„Опитвам“ е ключовата дума тук

Смятам, че е изключително красива и експресивна форма на изкуство, позволяваща много гъвкавост (no pun intended) в това как да изразиш нещото, което усещаш. Пък и те вкарва във форма. От разговора с тях двете обаче разбрах, че за хората, занимаващи се с това сериозно, танците са нещо много повече. Любов, цел, страст, предназначение – всяка една от тези думи би могла да се доближи до това, което танците са за тях.

Без да разкривам прекалено много от тайните, които си разказахме (намиг, намиг), бих казала, че смятам живота на един танцьор за постоянно старание и да си го кажем направо – зор. Нон-стоп репетиции, упражняване на танци, повтаряне на този или онзи бейсик, потропване с крак в ритъм на тази или онази песен и така нататък. Животът на един танцьор е постоянно и неспирно учене, отдаване и получаване на енергия и много good vibes.

Тъй като те двете имат различни предпочитания и харесвания стилово в танците, си помислих, че би било интересно какво ще се получи, ако сложим вкусовете им в музика на едно място. И така се роди следното нещо – колаборативен плейлист на двете, включващ техни любими песни или просто такива, на които обичат да танцуват. Очертава се тенденция всичко, което излезе от моите ръце и ум, да има достатъчно музика в него, така че всеки да си намери песен за себе си. В този ред на мисли ви предлагам да хвърлите едно око на този плейлист:

Spotify – Bible & Klea 🦦

И така, в крайна сметка, като неофициално (пре)откриване на моята поредица в първия подкаст от чисто новото, преработено Anitime (на тема всичко градско и всичко изкуство) ви представям Биби и Клеа. Беше изключително забавно и приятно да си поговорим и се надявам и на вас така да ви се стори. (Also half of it is in English, so we’re being multi-kulti & all-inclusive here).

Тук можете да видите танц, в който участват и двете:

А това са и техните инстаграм профили: @bibliq @bukijol

От Ана Владова

 

Може да харесате също: