7 книги, които ще ви спасят от скуката

Сподели с приятели

7 книги, които ще ви спасят от скуката. За тези от вас, които обичат да четат, тази статия е пълна с книжни препоръки. За останалите, текста по-долу е пълен със страхотни книги, които да ви запалят по четенето, самият факт,че сте отворили тази статия е знак, че е време да захванете някое четиво.

Поредицата Хари Потър- Дж.К.Роулинг

Не, не напускайте страницата…Знаем, че това е много банална препоръка, но ни изслушайте все пак кой не иска да прекара свободното си време в магьосническия свят. Ако никога досега не сте чели за момчето, което оживя, то сега е моментът. Книгите в поредицата са седем и са достатъчно дълги и заинтригуващи, че да задържат вниманието ви за дълго време. И кой знае, може би докато стигнете до последната страница, нещата ще са се върнали към нормалния си ритъм.

Да се изгубиш нарочно- Крис Захариев

Тази книга е за тези от вас, чийто планове за пътуване са отпаднали. Влогърът Крис Захариев, заедно с двама негови приятели, поемат на пътешествие през малките и леко позабравени места в България. Книгата е пълна с прекрасни изображения, които създават усещането, че и ти си на пътя с момчетата. В YouTube канала Chris Zahariev може да откриете както филм по темата, така и серия от видеа разказващи приключението им.

Чуйте какво ни разказа в подкаста Филмари, малко след премиерата!

 

Станция Единайсет – Емили Сейнт и Джон Мандел

За хората, които следят новините и претърсват различни сайтове, в търсене на нова информация или интересен факт по темата, препоръчваме „Станция Единайсет“. Книгата се разказва за пандемия, много по-опасна от сегашния върлуваш по света вирус. Романът проследява живота от бляскавите години преди срива, през мъчителния му процес, до по-кротките времена две десетилетия след него – „Станция Единайсет“ разкрива съдбата и мислите на оцелелите и на загиналите, на младите, които едва помнят стария свят и на онези, които не са доживели да видят края му.

7 книги които ще ви спасят от скуката

Елайза и нейните чудовища-Франческа Запия

Тази книга със сигурност ще ви разсее от случващото се в момента. „Елайза и нейните чудовища“ се разказва за Елайза Мърк, итровертно момиче и създател на популярния онлайн комикс „Чудовищно море“, криещата се години наред зад псевдонима ЛейдиСъзвевздие. В романа си Франческа Запия засяга темата за социалните мрежи и отдалечеността на тинейджърите от родителите им. Все теми, с които най-вероятно ще се сблъскаме в идните седмици. Книгата е чудесна, сюжета е интересен, лесно се привързваш към героите, а страниците с части от онлайнкомикса са невероятно вплетени в главната история. Препоръчваме я ако искате да избягате от реалността и да видите историята на едно момиче, което постепенно излиза от черупката си.

Къде си, Аляска? – Джон Грийн

Къде си, Аляска?” отначало може да ви се стори обикновена, леко клиширана на моменти. Просто историята не е нещо оригинално. Ученици, които пият, пушат, правят номера. Един от тях винаги е най-умният, друг е изкусител, трети се опитва да лавира между двете. Действието се развива в гимназията „Кълвър Крейк”, където заминава главният герой. Там попада на хора, които никога не си е мислил, че ще променят живота му. В сравнение с предишните му съученици, тези тук му се струват толкова по-близки, макар и твърде различни от него.И там той среща прелестната във всяко едно отношение Аляска Йънг…По романа на Джон Грийн скоро излезе и минисериал,състоящ се от осем епизод, който може на намерите на HBO GO. Сериалът е много добре направен и със сигурност е достойна екранизация на книгата. Така че, прочетете романа, а след това се насладете на историята, оживяваща на малкия екран.

7 книги които ще ви спасят от скуката

 

Кой да знае?Въпроси,които ще ви накарат да се замислите- Сара Хърман

За феновете на нехудожествената литература прероръчваме книгата на Сара Хърман, пълна с интересни въпроси и факти.Книгата покрива широк спектър от теми, като е разделена на десет раздела. На края на всяка част има забавна викторина, която проверява колко сте запомнили. В книгата ще срещнете въпроси като „Наистина ли слънчогледите гледат към слънцето?“, „Защо ФБР пази досие на Ърнест Хемингуей?“ , „Защо боли толкова, когато настъпим блокче от LEGO?“ и други.

Дългият път надолу- Джейсън Рейнолдс

Написана в стихотворна форма и с действие, развиващото се само за една минута, „Дългият път надолу“ със сигурност не е книга, която срещаме всеки ден. Романът се разказва за Уил, обикновено момче на 15 години, което вижда как убиват по-големия му брат. След това той трябва да действа – да спазва законите на квартала, да играе по правилата на играта. Докато Уил се кани да прекрачи границата и да се превърне в убиец, в рамките на шейсет секунди, съдбата му се преобръща. Но за да разберете как в крайна сметка постъпва Уил, прочетет историята, която той има да ви разкаже.Кратка, но по-силна и емоционална от много други книги, които се разпростират върху стотици страници, „Дългият път надолу“ ни учи за цената на живота и смъртоносния вирус, наричан „отмъщение“.
Това бяха нашите книжни препоръки, ако вдъхновени от статията решите да прочетете някоя от книгите, може да ни тагнете в стори в Instagram (@teen_station). Приятно четене!

7 книги, които ще ви спасят от скуката

От Дара Върбанова

Може да харесате също: