10 канала в TikTok, които си струва да последвате

Сподели с приятели

В XXI век сте и особено след пандемията TikTok цунамито надали ви е подминало. А ако вие сте успели да избегнете това trend-ово, cosplay-ово и изпълнено с още много -ове-та наводнение, то със сигурност имате поне един познат, който не може да откъсне очи от новата китайска мрежа. Съдържанието ѝ обаче далеч не е за подценяване! Дори и да не се наслаждавате задължително на хрумките на Gen Z, можете (и сте даже подканени) да хвърлите поглед на приятния списък от 10 канала в TikTok, които си струва да последвате. А ако след това не можете да си избиете от главата песните на Doja Cat или саундтрака на „Енканто“, значи добре сме си свършили работата.

 

  1. @lingualizer

Можете ли да назовете две страни, започващи с буквата О? А да говорите немски, италиански, английски и френски? Симпатичният българин в Австрия не само може всичко това, но ще ви предизвика да го направите и вие! Ако искате да тествате знанията си срещу него, можете да го срещнете в добре познатата платформа за общуване Omegle, а клиповете с останалите затруднени от въпросите можете да намерите в  TikTok.

@lingualizer

When you ask a trick question

♬ original sound – Lingualizer

  1. @lilygeleva

Ако сте обръщали внимание на българската музикална (и театрална) сцена в последните години, името Лили Гелева несъмнено ви е направило впечатление, а обичащият банани Годо със сигурност е откраднал и сърцата ви. TikTok каналът на Лили е изпълнен е онази висша класа комедийно съдържание, което удря здраво с ирония доставчиците на услуги и изобщо любимите ни български типажи.

@lilygeleva

te shti mi kajat #zdraweiti #bulgariancomic #bulgariancreator

♬ Ситно северняшко хоро – Оркестър Хоро

  1. @lionfieldmusic

Чупите спагетите на две при готвене? Хвърляте водата от пастата? Ако това е част от любимите ви практики, то тази двойка италиански младежи със сигурност ще покаже възмущението си. И то доста ясно. А ако и вие сте толкова добре запознати с италианската култура, можете да се повъзмутите или посмеете с тях на останалите стереотипи в канала им.

@lionfieldmusic

We take it personally. @QCP #lionfieldmusic #comedy #bruschetta #italian

♬ original sound – lionfield

  1. @clemswelleating

Да съчетаваш удоволствието към храната и здравословните съставки със сигурност не е лесна задача, но Клеманс го прави безупречно. Самата тя е французойка, но определено не скрива и възхищението си от България – особено щом живее тук с приятеля си. При нея ще намерите не само изобилие от десерти БЕЗ ЗАХАР, но и подкрепа да се чувствате по-добре с храната, която предпочитате – независимо дали е от Скапто на „Шишман“, или кето хляб за 5 лева филията.

https://www.tiktok.com/@clemswelleating/video/7049382132845743365

  1. @relentless_v2

Налегнала ви е носталгия по дъвките Хуба Буба? Вече почти не помните старите детски по Cartoon Network? На този канал можете да видите всичко това отново – от рекламите на Лакалут, през „Треска за злато“ (този така мъгляв спомен), та чак до реклами на курорти от 1977 г. Докато четете това, може би в главата ви вече звучи „Beggin“ на Madcon… или поне Тер-о-рер-о.

https://www.tiktok.com/@relentless_v2/video/7017084308183665926

  1. @tonchev.dimitar

Готварски канали бол, но този младеж определено внася нещо ново в еднообразието им. Ако домашната версия на вече познати храни, приготвени на готина музика, не ви привлича достатъчно да отворите TikTok канала, то смятайте тази статия за официално подканяне да го направите.

@tonchev.dimitar

♬ Лятото Е Само Наужким – Таралеща

  1. @maytree_music

Ако сте акапела фенове, най-вероятно сте попадали вече на някои от видеата им. За новите в сферата обаче – Maytree  плъзнаха по света с уникалната си, почти нечовешка имитация с глас на Windows Vista звуците, creepy куклата от „Squid Game“ и рингтона на айфон. Не вярвате, че това става само с трептенето на гласните струни – TikTok-ът им е пред вас!

@maytree_music

#foryourpage #fyp #squidgame #netflix #maytree #fy

♬ 오리지널 사운드 – Maytree 메이트리 – Maytree 메이트리

  1. @orange_books

Най-малкото софиянци знаят тази огромна пещера с книжни богатства, наречена Orange, но за тези с по-ограничен достъп – не е нужно да търсите думите „Сезам, отвори се!“. Освен сайт, книжарницата има и канал в TikTok с най-популярните и най-жанровите книги за нуждите от препоръка дори и по време на пандемия.

@orange_books

Няма да съжаляваш за нито една от тях. #booktok #българиятикток #fy #книги #foryou #tiktokbulgaria #readinglist #books #българия #bookworm #reading

♬ Beggin’ – Måneskin

  1. @edpeople

„Can you teach me your favourite dance move?“– Извиква в началото на всеки видеоклип създателят на този канал и веднага след това се наслаждавам на традиционни (или не съвсем) движения от целия свят. Ако си мислите, че всяка националност е сама за себе си, започнете да си отбелязвате приликите. Външно може би не сме еднакви, но на това ниво си приличаме повече, отколкото си мислим!

@edpeople

@Ballet Folklórico Naucalpan #mexico #danzadelfuego #estadodemexico #azteca #cdmx #bailefolklorico #naucalpan #dancechallenge #danzamexicana

♬ original sound – Ed People

  1. @lilyebert

На последно място, но със сигурност не и по важност, в списъка с 10 канала в TikTok, които си струва да последвате, оставям историята на Лили Еберт. 98-годишната унгарка може да ви изглежда доста крехка на пръв поглед, но всъщност Еберт успява да оцелее през Холокоста и лагерите на Аушвиц-Биркенау – и то за да разкаже. Години по-късно, през 2021 г., Лили Еберт вече е звезда в TikTok, а книга ѝ „Lily‘s promice“ е бестселър.

https://www.tiktok.com/@lilyebert/video/7048924936672480518

@lilyebert

9️⃣8️⃣ Year Old Holocaust survivor’s message for YOU ❤️ #learnontitkok #neverforget #strongwoman #98yearold #holocaustsurvivor #survivor #greatgrandma #jewish #hungarian #inspirational #askontiktok #viral #important #tiktokgrandma #listen #learn #blowthisup #oldpersontiktok #futuregenerations #foru

♬ Somewhere Over the Rainbow – Bella Goldwin

 

От Станчо Станчев