10 неща, които не трябва да публикувате във Facebook

Сподели

Криси Хаджиева… &  friends , ГПЧЕ “Иван Вазов”, Смолян

С над 1.49 млрд. потребители, Facebook е една от най-влиятелните общности в света. Искате ли всички да знаят всичко за вас?!  Ето 10 подобни неща, които определено не трябва да са на стената ви :
Видеоклипове с насилие. Дори няма да обясняваме защо!
Снимки или клипове, които биха могли да навредят на даден човек като уронят авторитета му. Не си правете такива глупави шеги и не заплашвайте никого във facebook! Aко искате да кажете нещо направете го лице в лице!
Лични данни 
Лични данни като адрес , телефонен номер,  ЕГН  нямат място на стената ви.  Този, който трябва да знае тези информация ще я научи и без помощ от социалните медии.
Прекалено лични статуси.
Когато публикувате нещо твърде лично , повечето хора вероятно изобщо няма да го разберат . Има много други начини да изразите чувствата си сред хора, които реално ги е грижа за вас.  Повечето ви “приятели” във Facebook не са ви чак толкова близки.  
Според професора по психология в Оксфорд Робин Дънбар хората могат да поддържат до около 150 стабилни приятелства. След разглеждане на 3 375 Facebook потребители, Дънбар установява, че от техните приятели в социалните мрежи една 4.1 се считат за надеждни, а 13.6 проявяват съчувствие по време на “емоционална криза.” Отърваването от ненужните познанства ще доведе до по-здравословно взаимодействие със социалните медии.
 Съмнителни новини

Не споделяйте каквото и да е без да сте сигурни, че то е на 100% истина и не пишете статуси с невярна информация. Винаги проверявайте нещата, които обмисляте да са на стената ви.

Местоположение 

Над 500 милиона потребители ползват Facebook единствено през техните мобилни устройства. Което означава, че най-вероятно местоположението им е видимо онлайн (освен ако не са задали други настройки), и всеки, добронамерен или не, вече знае къде се намират.

Не се тагвайте 

Престанете да се тагвате от местата, които посещавате. Така споделяте прекалено много информация, която околните няма нужда да знаят.

 Състоянието на връзката ви 
Ако искате да празнувате разцвета на една нова връзка, не го правете във Facebook. Тя може и да не се получи. В такъв случай промяната в статуса ви ще боли.
Не се изтъквайте прекалено, като постоянно споделяте  успехите си. Единственото нещо, което ще постигнете е да предизвикате злобни погледи
 Live chats по време или след употреба на алкохол.
Тогава може да ви се струва добра идея, но след като премислите нещата (щом вече сте в състояние да мислите ) няма да Ви се струва толкова добра идея.
Мемета от преди 1-2 години 
 Хора, бъдете оригинални!!! И не забравяйте реалният свят е много по- забавен от виртуалния!
Криси Хаджиева… &  friends